Numar card:  
Parola:   

HOME  >  Siguranta zborului

Siguranta zborului

Scopul eforturilor noastre este de a garanta siguranta transportului aerian pentru clientii nostri in conformitate cu reglementarile si standardele de aviatie interne si internationale.

Din dorinta de a asigura transportul aerian de pasageri, Blue Air a urmat un proces complex de certificare conform cu legislatia europeana EU - OPS 1 si EASA (European Aviation Safety Agency) PART 145. Procesul de certificare desfasurat sub coordonarea Autoritatii Aviatiei Civile Romane a demonstrat ca Blue Air este calificata pentru a efectua transportul aerian de pasageri la cele mai inalte standarde de siguranta.

In urma controalelor repetate ale aeronavelor sale, Blue Air a fost clasificata ca indeplinind in intregime normele de siguranta a zborului de catre programul SAFA (Safety Assessment of Foreign Aircraft), ceea ce demonstreaza preocuparea continua a companiei Blue Air pentru siguranta si confortul pasagerilor sai.

Echipaje

Echipajele Blue Air sunt formate din cei mai experimentati piloti si insotitori de bord din Romania. Majoritatea pilotilor Blue Air au la activ peste 10.000 de ore de zbor pe diverse tipuri de aeronave, efectuate la companii de transport aerian cu renume din Europa, operand cu succes pe intreg mapamondul.

Printre pilotii nostri se regasesc cei cu cea mai mare experienta pe Boeing 737 din Romania, cu o experienta de peste 10 ani pe acest tip de avion. Echipajele de comanda ale Blue Air sunt licentiate in conformitate cu cerintele reglementarii europene JAR-FCL 1 (Joint Aviation Requirements - Flight Crew Licensing), lucru ce garanteaza cele mai inalte standarde de siguranta si profesionalism.