Numar card:  
Parola:   

HOME  >  Destinatii si aeroporturi  >  Bilete de avion ieftine Bologna
Bologna - Marconi

Bilete de avion ieftine Bologna

Marconi

DESTINATIA TA

Un oras de traditie antica, la inceput locuit de etrusci si mai tirziu de romani, astazi cunoscut pentru viata sa culturala si universitara (aici se afla cea mai veche universitate din Europa) precum si pentru gastronomia locala.
Bologna reprezinta un obiectiv ideal pentru turistii italieni si straini care cauta in Peninsula o vacanta culturala, dar si un moment de divertisment si odihna. Italienii numesc Bologna orasul „dotto“ (doct, erudit) pentru cea mai veche universitate din lume, orasul „rosso“ (rosu) pentru tendinta politica de stanga si pentru culoarea acoperisurilor si a caselor, si orasul „grasso“ (gras) pentru excelenta sa gastronomie, cunoscuta si apreciata la nivel mondial.

De 2.500 de ani, inima orasului este Piazza Maggiore, piata centrala, pentru ca locuitorii orasului nu se duc „in centru“, ci se duc „in piata“. Un spatiu primitor in care se „deschid“ cele mai importante cladiri publice: Palatul Regelui Enzo (in Evul Mediu, inchisoarea orasului, o cladire intunecata ce tradeaza o epoca in care nu exista iertarea), Palatul Podestà (din perioada Renasterii, secolul al XIII-lea), eleganta Fintina a lui Neptun (din secolul al XVI-lea, cu o apa limpede care a izvorit nu pentru a potoli setea bolonezilor, ci pentru a sarbatori puterea Papei de la Roma), Palatul Notai si Palatul Bianchi.

INFORMATII UTILE