Numar card:  
Parola:   

HOME  >  Destinatii si aeroporturi  >  Bilete de avion ieftine Catania
Catania - Fontanarossa

Bilete de avion ieftine Catania

Fontanarossa

DESTINATIA TA

Catania este situata pe coasta de est a insulei, la poalele activ vulcan Muntele Etna.
Pozitia Cataniei la poalele muntelui Etna a fost sursa, atat a beneficiilor cat si a lucrurilor nefaste din oras. Pe de o parte, izbucnirile violente ale vulcanului din timp in timp au distrus mare parte din teritoriul sau, pe de alta parte, cenusa vulcanica a produs un sol foarte fertil, in special adaptat pentru cresterea vitei de vie.
Sub oras curge raul Amenano, vizibil doar intr-un punct, la sud de Piazza Duomo si de la raurile Longane sau Lognina.
Simbolul orasului este Fantana Elefantului sau Fontana dell'Elefante si a fost asamblat in 1736 de catre Giovanni Battista Vaccarini. Este confectionat din marmura, ilustrand un vechi lavic elefant care sustine un obelisc egiptean de la Syene. Povestea spune ca sculptura originala a fost de gen neutru, lucru pe care oameni din Catania l-au privit ca pe o insulta la adresa virilitatii lor. Pentru a potoli setea lor, Vaccarini a adaugat corespunzator testicule elefantului.


Catania este un oras Baroc, al doilea cel mai mare oras din regiunea Sicilia. El ofera atractii pentru toate categoriile de turisti. Fondat in secolul VIII i.Hr., orasul a fost distrus in mare parte in niste cutremure in anii 1169 si 1693. Prima universitate siciliana a fost fondata in Catania in 1434

INFORMATII UTILE