Πολιτική απορρήτου

1. ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο μεταφορέας δεδομένων είναι η Blue Air Aviation S.A, εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με έδρα το Sos. Bucuresti-Ploiesti, nr. 42-44, complex Baneasa Business & Technology Park, cladirea A, aripa A1, et 3-4, τομέας 1, Βουκουρέστι, Ρουμανία, καταχωριμένη στο Εμπορικό Μητρώο του Βουκουρέστι υπο τον αριθμό RO31525574, με αριθμό φορολογικού μητρώου J40/5103/17.04.2013, email dpo@blueair.aero („Blue Air” ή „Εταιρεία”).

Η τιμή του εισιτηρίου στο ηλεκτρονικό εισιτήριο υπόκειται σε αλλαγή από την Blue Air πριν από την έναρξη του ταξιδιού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Εταιρεία, επισκεφτείτε τη ηλεκτρονική διεύθυνση www.blueairweb.com.

2. ΤΙ ΕΊΔΟΥΣ ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ ΓΊΝΕΤΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΊΑ, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΌ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΒΆΣΗ;

Κατά τη διαχείριση αυτής της ιστοσελίδας, η Εταιρεία θα συλλέξει συγκεκριμένες πληροφορίες ("προσωπικά δεδομένα") σε σχέση με άτομα τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί ή είναι ικανά να εντοπίζουν άτομα που παρέχονται απευθείας από τους χρήστες αυτής της ιστοσελίδας, Web , όνομα, επώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμό τηλεφώνου, ημερομηνία γέννησης κ.λπ.) ή έμμεση (π.χ. διεύθυνση IP).

Θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους ακόλουθους σκοπούς, βάσει των νομικών λόγων που υποδεικνύονται για καθένα από αυτά:

2.1. Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα. Χρήση των Cookies

Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, χρησιμοποιούμε τα cookies για την αυτόματη συλλογή τεχνικών πληροφοριών που μπορούν να αναγνωρίσουν τον χρήστη, όπως η διεύθυνση IP, ο τύπος του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο που χρησιμοποιείται για την περιήγηση στην ιστοσελίδα μας, το λειτουργικό σας σύστημα, το όνομα τομέα ή τον κεντρικό υπολογιστή μέσω του οποίου ο χρήστης περιηγείται στην ιστοσελίδα.

Ο κύριος σκοπός της χρήσης των cookies είναι να σας βοηθήσει να έχετε μια βελτιωμένη εμπειρία περιήγησης αλλά και για διαφημιστικούς σκοπούς, προκειμένου να σας προσφέρουμε προσαρμοσμένο περιεχόμενο προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σας.

Ως αποτέλεσμα, εφόσον έχετε συμφωνήσει να χρησιμοποιήσετε cookies, θα τα χρησιμοποιήσουμε για να σας προσφέρουμε μια εξατομικευμένη και συναφή εμπειρία περιήγησης στην ιστοσελίδα μας και να κατανοήσουμε πώς αλληλεπιδράτε με το περιεχόμενο τη διαφήμισή μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση cookies σε αυτήν την ιστοσελίδα και τους σκοπούς για τους οποίους χρησιμοποιούνται, καθώς και σχετικά με τις δυνατότητες ελέγχου ή / και απενεργοποίησης των cookies, ανατρέξτε στην Πολιτική Cookies που διαθέτουμε εδώ.

2.2. Η απάντηση στις ερωτήσεις, τα αιτήματα ή τις καταγγελίες σας.

Θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα όπως το όνομα, το επώνυμό σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό τηλεφώνου και οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες ή λεπτομέρειες που μπορείτε να μας δώσετε σε αλληλογραφία για επικοινωνία μαζί σας σχετικά με την πορεία των αγορασμένων υπηρεσιών , αλλαγές στις πτήσεις / ακυρώσεις πτήσεων, αλλαγές σε άλλες υπηρεσίες που αγοράσατε, χειρισμό παραπόνων και διεκπεραίωση αξιώσεων σε εξαιρετικές περιπτώσεις), ανάλογα με το κανάλι επικοινωνίας μέσω του οποίου επικοινωνείτε μαζί μας, όπως περιγράφεται παρακάτω.

Ο σκοπόςΗ νομική βάσηΗ διάρκεια
Παροχή απαντήσεων στις ερωτήσεις, τις καταγγελίες ή τα αιτήματά σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου. Η επεξεργασία βασίζεται σε έννομο συμφέρον, επιτρέποντάς μας να παράσχουμε απαντήσεις στις ερωτήσεις, τις καταγγελίες ή τις αιτήσεις σας, η Νομική υποχρέωση βάσει του νόμου περί προστασίας των καταναλωτών,η Συμβατική υποχρέωση βάσει της σύμβασης πώλησης. 7 έτη, τα οποία περιλαμβάνουν τη μεγαλύτερη περίοδο συνταγογράφησης στα εφαρμοστέα νομικά συστήματα (6 έτη), στα οποία προσθέτουμε ένα έτος υπό μεταβατικό τίτλο.

2.3. Εκστρατείες προώθησης

Θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά δεδομένα που συλλέξατε από εσάς, συμπληρώνοντας τις μορφές συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας ή άλλες παρόμοιες φόρμες για να οργανώσετε διαφημιστικές εκστρατείες ή / και διαγωνισμούς ή να απονείμετε βραβεία στους νικητές της διαφημιστικής καμπάνιας καθώς και να αναλύσετε την αποτελεσματικότητα των διαφημιστικών μας εκστρατειών.

Σε περίπτωση που συλλέξουμε δεδομένα όπως η σειρά και ο αριθμός της ταυτότητας ή ο προσωπικός κωδικός, θα συλλεχθούν και χρησιμοποιηθούν για τον παραπάνω σκοπό μόνο για να συμμορφωθούν με τις φορολογικές υποχρεώσεις που σχετίζονται με τα βραβεία που απονέμονται στους νικητές των εκστρατειών ή / και διαγωνισμών. Η συμμετοχή σας σε τέτοιες διαφημιστικές εκστρατείες ή / και διαγωνισμούς είναι εθελοντική. Ως αποτέλεσμα, αποφασίζετε αν θα μας δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία συμπληρώνοντας τις μορφές συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας ή σε άλλα παρόμοια έντυπα που παρέχονται από τους κανονισμούς προώθησης καμπάνιας ή διαγωνισμού.

Ο σκοπόςΗ νομική βάσηΗ διάρκεια
Η οργάνωση διαφημιστικών εκστρατειών και / ή διαγωνισμών. CΗ συμβατική υποχρέωση (Κανονισμός εκστρατείας / διαγωνισμό) 7 έτη, τα οποία περιλαμβάνουν τη μεγαλύτερη περίοδο συνταγογράφησης στα εφαρμοστέα νομικά συστήματα (6 έτη), στα οποία προσθέτουμε ένα έτος υπό μεταβατικό τίτλο.
Η επεξεργασία των δεδομένων των νικητών των εκστρατειών προώθησης προκειμένου να απονεμηθεί το βραβείο και επίσης προκειμένου να συμμορφωθούν με τις νομικές φορολογικές απαιτήσεις. Η συμβατική υποχρέωση ·Η νομική Υποχρέωση 10 έτη, σύμφωνα με τις διατάξεις του φορολογικού νόμου.
Ανακοινώσεις μάρκετινγκ σχετικά με τις υπηρεσίες / προϊόντα των συμβαλλομένων εταίρων Όνομα και επώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου 2 έτη ή μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσης

Δεν θα δημοσιεύσουμε στην ιστοσελίδα μας το όνομα, το επώνυμο, τη φωτογραφία ή άλλα προσωπικά δεδομένα των νικητών της διαφημιστικής καμπάνιας ή / και του διαγωνισμού, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος μας έχει δώσει τη συγκατάθεσή του ή σε αυτό το σκοπό.

2.4. Άμεση επικοινωνία μάρκετινγκ

Μπορούμε να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας στοιχεία για να σας ενημερώσουμε για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, τις προωθητικές προσφορές και την εγγραφή σε ενημερωτικά δελτία(Newsletter). Κατά γενικό κανόνα, αυτά τα προσωπικά δεδομένα θα υποβληθούν σε επεξεργασία για σκοπούς άμεσου μάρκετινγκ μόνο με τη συγκατάθεσή σας και χρησιμοποιώντας τα κανάλια επικοινωνίας (π.χ. e-mail, μήνυμα, κ.λπ.) η οποία θα συμφωνηθεί όταν έχετε συναινέσει. Ωστόσο, στο βαθμό που έχετε κοινοποιήσει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας κατά την αγορά ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας από εμάς, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομικές διατάξεις που μας επιτρέπουν να σας στείλουμε εμπορικές ανακοινώσεις σχετικά με παρόμοια προϊόντα ή υπηρεσίες, με βάση το νόμιμο συμφέρον μας να το πράξουμε. σε αυτή την περίπτωση, για να λάβετε τη διεύθυνσή σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εσάς και στη συνέχεια, με κάθε μήνυμα μάρκετινγκ που μπορούμε να σας στείλουμε, θα σας προσφέρουμε την επιλογή να αντιταχθείτε στη χρήση της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (διαγραφή).

Ο σκοπόςΚατηγορίες επεξεργασμένων δεδομένωνΗ νομική βάσηΗ διάρκεια
Εμπορικές επικοινωνίες για παρόμοια προϊόντα ή υπηρεσίες Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέχεται κατά την αγορά ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας από την Εταιρεία Εννομο συμφέρον 2 έτη.
Άλλες άμεσες επικοινωνίες μάρκετινγκ Όπως παρέσχε ο ενδιαφερόμενος για να εκφράσει τη συγκατάθεσή του, π.χ. όνομα και επώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμό τηλεφώνου. Η συγκατάθεση 2 έτη ή μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσης
Ανακοινώσεις μάρκετινγκ σχετικά με τις υπηρεσίες / προϊόντα των συμβαλλομένων εταίρων Όνομα και επώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου Η συγκατάθεση 2 έτη ή μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσης

2.5. Έρευνες, έρευνες ικανοποίησης πελατών και ανατροφοδότηση πελατών

Θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα όταν αποφασίζουμε να συμμετάσχουμε στις έρευνες ή τις έρευνες αγοράς μας, τις έρευνες ικανοποίησης πελατών ή την ανατροφοδότηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Αυτά τα προσωπικά δεδομένα θα υποβληθούν σε επεξεργασία για τον παραπάνω σκοπό μόνο με βάση τη συγκατάθεσή σας, λαμβάνοντας επίσης υπόψη το νόμιμο συμφέρον μας να βοηθήσουμε να κατανοήσουμε τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών μας σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Η συμμετοχή σας σε τέτοιες διαφημιστικές εκστρατείες ή / και διαγωνισμούς είναι εθελοντική. Ως εκ τούτου, είναι η επιλογή σας να παρέχετε ή όχι τα προσωπικά σας δεδομένα (όπως το όνομα και το επώνυμό σας, τις προτιμήσεις και τις συνήθειες αγοράς ή άλλα προσωπικά σας δεδομένα), συμπληρώνοντας τα έντυπα συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας ή σε άλλα παρεμφερείς μορφές που προβλέπονται σε αυτές τις έρευνες ή μελέτες.

Ο σκοπόςΗ νομική βάσηΗ διάρκεια
Έρευνες ή έρευνες αγοράς, έρευνες ικανοποίησης πελατών ή ανατροφοδότηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Η συναίνεση έχει νόμιμο συμφέρον, να διερευνήσει το βαθμό ικανοποίησης και να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών, να βελτιώσει το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών και υπηρεσιών. 2 έτη ή μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσης

2.6. Η λήψη αποφάσεων αυτόματα και δημιουργία προφίλ αυτόματα

Τα προσωπικά δεδομένα που αναφέρονται στο παρόν υπόκεινται σε αυτοματοποιημένες διαδικασίες λήψης αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας προφίλ.

Η λογική των επιπτώσεων επεξεργασίας είναι να βελτιωθεί η αγοραστική εμπειρία της Εταιρείας και να αναπτυχθεί το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της Εταιρείας.

Ο σκοπός αυτού του είδους επεξεργασίας είναι:

Ο σκοπόςΗ νομική βάσηΗ διάρκεια
Θα διατηρήσουμε και θα αξιολογήσουμε τις πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες επισκέψεις στην ιστοσελίδα μας και τον τρόπο πλοήγησης σε διάφορα τμήματα της ιστοσελίδα μας για αναλυτικούς σκοπούς για να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν την ισοσελίδα μας για να το κάνουν πιο διαισθητικό. Εννομο συμφέρον 2 έτη
Θα διατηρήσουμε αρχείο των άρθρων και των σελίδων στην ιστοσελίδ μας στις οποίες έχετε πρόσβαση και θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες για τη διαφήμιση σε αυτή τη διαφήμιση του ιστότοπου που σχετίζεται με τα ενδιαφέροντά σας που έχουμε εντοπίσει με βάση τα άρθρα μας που έχετε διαβάσει Εννομο συμφέρον 22 έτη

2.7. Πώληση αεροπορικών εισιτηρίων ή / και συναφών υπηρεσιών

Για την αγορά των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, τόσο της δικής μας όσο και των συμβατικών μας εταίρων, σας ενημερώνουμε ότι θα επεξεργαστούμε τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα: όνομα, επώνυμο, εθνικότητα, τύπο επιβάτη (φύλο, ενήλικας / , διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου, διεύθυνση IP, αριθμός διαβατηρίου ή άλλοι αριθμοί ταυτότητας και ταυτότητας και στοιχεία της κάρτας, τύπος κάρτας, αριθμός κάρτας, όνομα κατόχου κάρτας, αριθμός ασφαλείας κάρτας ή άλλα στοιχεία πληρωμής, ιατρικές συνθήκες (για τους επιβάτες που ζητούν υπηρεσίες / ειδική βοήθεια για τις μεταφορές), ως εξής:

Ο σκοπόςΗ νομική βάσηΗ διάρκεια
Πώληση αεροπορικών εισιτηρίων ή / και συναφών υπηρεσιών Η συμβατική υποχρέωση 7 έτη, τα οποία περιλαμβάνουν τη μεγαλύτερη περίοδο συνταγογράφησης στα εφαρμοστέα νομικά συστήματα (6 έτη), στα οποία προσθέτουμε ένα έτος υπό μεταβατικό τίτλο.
Registration and fulfilment of plane ticket changes Η συμβατική υποχρέωση 7 έτη, τα οποία περιλαμβάνουν τη μεγαλύτερη περίοδο συνταγογράφησης στα εφαρμοστέα νομικά συστήματα (6 έτη), στα οποία προσθέτουμε ένα έτος υπό μεταβατικό τίτλο.
Απόκτηση προϊόντων και υπηρεσιών τρίτων μέσω της ιστοσελίδας μας Η συμβατική υποχρέωση 3 έτη

2.8. Η τιμολόγηση και διαχείριση πληρωμών

Στο πλαίσιο της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών, επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα προκειμένου να εκπληρώσουμε τους ακόλουθους σκοπούς: εκδίδοντας τιμολόγια, πραγματοποιώντας πληρωμές, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, επιστροφών και αποζημιώσεων, καθώς και διαχείρισης χρηματικών συναλλαγών και συλλογής προσωπικών δεδομένων όπως : όνομα, επώνυμο, αριθμός ταυτότητας, αύξων αριθμός και αριθμός εγγράφου ταυτότητας, ημερομηνία έκδοσης και ημερομηνία λήξης του εγγράφου ταυτότητας, ημερομηνία και τόπος γέννησης, διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τραπεζικά στοιχεία, υπηκοότητα, φύλο.

Ο σκοπόςΗ νομική βάσηΗ διάρκεια
Εκδίδει τιμολόγια, πραγματοποιεί πληρωμές, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, αποπληρωμών και αποζημιώσεων και τη διαχείριση χρηματικών συναλλαγών Η συμβατική υποχρέωση / Η νομική Υποχρέωση 10 έτη

2.9. Επεξεργασία δεδομένων των αντιπροσώπων των συμβαλλομένων εταίρων που εμπλέκονται στην εκτέλεση των συμβάσεων με την Εταιρεία ή / και τους εκπροσώπους των δημόσιων αρχών

Εάν είστε ο υπεύθυνος επικοινωνίας των εταίρων, των πιθανών εταίρων ή των δημόσιων αρχών με τις οποίες η Εταιρεία αλληλεπιδρά κατά τη διάρκεια των συμβάσεων, η Εταιρεία επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα ως εξής:

  • Να ξεκινήσει ή να ξεπεράσει τη συμβατική σχέση μεταξύ της Εταιρείας και εταίρων ή πιθανούς συνεργάτες:
  • Για την έναρξη ή την εκπόνηση σχέσεων μεταξύ της Εταιρείας και των εκπροσώπων των δημόσιων αρχών με τις οποίες αλληλεπιδρά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας δραστηριότητας.

Η επεξεργασία των δεδομένων σας για το σκοπό αυτό βασίζεται στο έννομο συμφέρον της Εταιρείας να ξεκινήσει και να διεξάγει συμβατικές σχέσεις ή / και δημόσιες αρχές κατά τη διεξαγωγή της δραστηριότητας της Εταιρείας στο πλαίσιο της προσφοράς των προϊόντων και των υπηρεσιών της Εταιρείας. Η άρνηση παροχής δεδομένων για το σκοπό αυτό μπορεί να έχει ως συνέπεια την αδυναμία της Εταιρείας να ασκήσει τη δραστηριότητά της.

Ο σκοπόςΚατηγορίες επεξεργασμένων δεδομένωνΗ νομική βάσηΗ διάρκεια
Την έναρξη ή τη διεξαγωγή της συμβατικής σχέσης μεταξύ της Εταιρείας και των εταίρων ή δυνητικούς εταίρους Όνομα και επώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου, θέση, υπογραφή Εννομο συμφέρον Κατά τη διάρκεια συμβατικών σχέσεων, αλλά όχι περισσότερο από 4 έτη μετά τη λήξη των συμβατικών σχέσεων
Για την έναρξη ή την εκπόνηση σχέσεων μεταξύ της Εταιρείας και των εκπροσώπων των δημόσιων αρχών με τις οποίες αλληλεπιδρά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας δραστηριότητας. Όνομα και επώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου, θέση, υπογραφή Δικαιολογημένο ενδιαφέρον. Η νομική υποχρέωση Κατά τη διάρκεια των διατάξεων του νόμου των αρχείων

2.10. Η κοινωνική ευθύνη

Για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα για σκοπούς αεροπορικών εισιτηρίων για ειδικές περιπτώσεις όπως ιατρικές συνθήκες, επαναπατρισμό αποθανόντων.

Η επεξεργασία των δεδομένων σας για το σκοπό αυτό βασίζεται στη συμβατική υποχρέωση που βασίζεται στις συμβάσεις που συνάπτει η Εταιρεία με τα πρόσωπα που ζητούν την υποστήριξη της Εταιρείας σε τέτοιες καταστάσεις. Η άρνηση παροχής δεδομένων για το σκοπό αυτό μπορεί να έχει ως συνέπεια την αδυναμία της Εταιρείας να ασκήσει τη δραστηριότητά της.

Τα δεδομένα σας διατηρούνται για το σκοπό αυτό για περίοδο 4 ετών μετά τη λήξη της οποίας τα δεδομένα αυτά θα διαγραφούν.

3. ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ;

Για την επίτευξη των στόχων που περιγράφονται παραπάνω, η Εταιρεία χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες πολλών συμβαλλομένων εταίρων. Μερικοί από αυτούς έχουν την ιδιότητα του εξουσιοδοτημένου προσώπου, όπως ταξιδιωτικά γραφεία και μεταπωλητές, πάροχοι υπηρεσιών από τους οποίους έχετε αγοράσει μέσω μας (π.χ. υπηρεσίες οδικών μεταφορών, υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων), εταιρείες εδάφους και των αερολιμενικών αρχών, των τραπεζικών ιδρυμάτων και των φορέων επεξεργασίας πληρωμών, των παγκόσμιων συστημάτων διανομής, των παρόχων υπηρεσιών πληροφορικής, των παρόχων λογισμικού και συντήρησης που λειτουργούν τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μπορούν να σας παράσχουν τα δεδομένα σας προσωπική φύση που πρέπει να χρησιμοποιείται εντός των ορίων των υποχρεώσεών τους προς την Εταιρεία. Τα προσωπικά δεδομένα που αποκαλύπτουμε στα πρόσωπα που μας εξουσιοδοτούνται περιορίζονται στα ελάχιστα προσωπικά δεδομένα που απαιτούνται για την παροχή αυτών των υπηρεσιών και τους ζητούμε να μην χρησιμοποιούν προσωπικά δεδομένα για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι όλες οι οντότητες που εργαζόμαστε αποθηκεύουν τα προσωπικά σας δεδομένα με συνθήκες ασφαλείας και ασφάλειας.

Ορισμένες από αυτές είναι, με τη σειρά τους, φορείς εκμετάλλευσης δεδομένων, όπως άλλες αεροπορικές εταιρείες, σχετικοί πάροχοι υπηρεσιών (ασφάλιση, μεταφορά, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ξενοδοχεία), τα ταξιδιωτικά γραφεία και την εμπορική τους δραστηριότητα τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μερικά από αυτά είναι τρίτα μέρη που δεν σκοπεύουν να επεξεργαστούν τα δεδομένα, αλλά μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους ή την αλληλεπίδρασή τους με την Εταιρεία, όπως εταιρείες που παρέχουν τεχνική συντήρηση, οικονομικούς ή νομικούς ελεγκτές.

Τα προαναφερόμενα προσωπικά δεδομένα μπορούν να διατίθενται ή να διαβιβάζονται σε τρίτους στις ακόλουθες περιπτώσεις:

(i) δημόσιες αρχές, ελεγκτές ή θεσμικά όργανα αρμόδια για τη διεξαγωγή επιθεωρήσεων και ελέγχων της δραστηριότητας και των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας, ζητώντας από την Εταιρεία να παράσχει πληροφορίες, σύμφωνα με τις νομικές της υποχρεώσεις. Αυτές οι δημόσιες αρχές ή ιδρύματα μπορεί να είναι οι αστυνομικές και ρυθμιστικές αρχές, η συνοριακή αστυνομία, η εθνική αρχή προστασίας των καταναλωτών, η εθνική αρχή επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ο εθνικός οργανισμός φορολογικής εισαγωγής, η Γενική Επιθεώρηση Μετανάστευσης.

(ii) να συμμορφωθούμε με μια νομική απαίτηση ή να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα περιουσιακά στοιχεία της Εταιρείας μας ή άλλων οντοτήτων ή προσώπων, όπως δικαστήρια

(iii) τρίτων προσώπων, στο βαθμό που η δραστηριότητα της Εταιρείας θα μεταβιβάστηκε (εν όλω ή εν μέρει) και τα δεδομένα των υποκειμένων των δεδομένων θα αποτελούν μέρος των περιουσιακών στοιχείων που αποτελούν αντικείμενο τέτοιας συναλλαγής.

Επίσης, για τους σκοπούς της παραπάνω επεξεργασίας, μπορούμε να διανέμουμε τα προσωπικά σας δεδομένα στα καταστήματα και τις βάσεις εκμετάλλευσης της Blue Air που λειτουργούν στην Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο, εταιρείες που θα συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Εταιρείας σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων την προσωπική σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Εταιρεία, επισκεφτείτε τη ηλεκτρονική διεύθυνση www.blueairweb.com.

Τα άτομα και οι οντότητες με τις οποίες μπορούμε να μοιραζόμαστε προσωπικά δεδομένα είναι οι εξής:

α) Για τους σκοπούς της περιήγησης στην ιστοσελίδα και για σκοπούς χρήσης cookies, μπορούμε να μεταφέρουμε προσωπικά δεδομένα σε αναλυτές και παρόχους μηχανών αναζήτησης, προκειμένου να παρέχουμε υπηρεσίες συντήρησης στην ιστοσελίδα μας.
β) Για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις, τα αιτήματα ή τις καταγγελίες σας, μπορούμε να διανέμουμε τα προσωπικά σας δεδομένα στους παρόχους υπηρεσιών τηλεφωνικών κέντρων.
γ) Για να οργανώσετε και να διαχειριστείτε διαφημιστικές καμπάνιες και να αναλύσετε την αποτελεσματικότητά τους, μπορούμε να διανέμουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε διαφημιζόμενους και διαφημιζόμενους ή σε πρακτορεία ψηφιακών μέσων ή φορείς κοινωνικής δικτύωσης.
δ) Για επικοινωνίες άμεσου μάρκετινγκ, μπορούμε να διαβιβάσουμε προσωπικά δεδομένα σε διαφημιστικά και διαφημιστικά γραφεία που πραγματοποιούν την επικοινωνία για λογαριασμό μας.
ε) Προκειμένου να διεξάγουμε έρευνες ή έρευνες αγοράς, έρευνες ικανοποίησης πελατών ή να λάβουμε ανατροφοδότηση από τους πελάτες μας σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, μπορούμε να διανέμουμε προσωπικά δεδομένα για τους παρόχους υπηρεσιών έρευνας ή για την αγορά / ερωτήσεις πελατών.

4. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Στο πλαίσιο των πράξεων που περιγράφονται παραπάνω, τα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν να μεταφερθούν στο εξωτερικό σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

Σας ειδοποιούμε ότι κάθε μεταφορά που πραγματοποίησε η Εταιρεία σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ ή του ΕΟΧ θα συμμορφώνεται με τις νομικές απαιτήσεις του GDPR. Ορισμένα από τα προσωπικά δεδομένα που παρατίθενται στην παρούσα πολιτική απορρήτου μεταφέρονται σε κράτη που δεν παρέχουν επαρκή προστασία για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, αλλά μόνο σε χώρες / κράτη όπου επιλέγετε να ταξιδέψετε μαζί μας.

Όσον αφορά τη μεταφορά σε κράτη που δεν παρέχουν επαρκές επίπεδο προστασίας για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, η Εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τους ακόλουθους μηχανισμούς για την παροχή των εγγυήσεων που απαιτούνται από την GDPR: τυποποιημένες ρήτρες που μπορούν να ληφθούν από την Εταιρεία ή διαβουλευτούν στην ηλεκρονική διεύθυνση dpo@blueair.aero.

5. ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ

Θα αποθηκεύσουμε μόνο τα προσωπικά σας δεδομένα για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την επίτευξη των προαναφερθέντων στόχων επεξεργασίας, τηρώντας παράλληλα τις ισχύουσες νομικές απαιτήσεις. Εάν η Εταιρεία διαπιστώσει ότι έχει έννομο συμφέρον ή νομική υποχρέωση να επεξεργαστεί περαιτέρω τα προσωπικά σας δεδομένα για άλλους σκοπούς, θα ενημερωθείτε δεόντως σχετικά.

Μόλις λήξει η παραπάνω περίοδος επεξεργασίας και η Εταιρεία δεν έχει πλέον νόμιμο ή νόμιμο λόγο για να επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα, τα δεδομένα θα διαγραφούν σύμφωνα με τις διαδικασίες της, οι οποίες ενδέχεται να περιλαμβάνουν την αρχειοθέτηση, η ανωνυμία ή καταστροφή των δεδομένων.

6. Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 16 ΕΤΩΝ

Όλες οι δραστηριότητες επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που παρουσιάζονται στην παρούσα Πολιτική αφορούν μόνο άτομα ηλικίας τουλάχιστον 16 ετών. Η χρήση των συστημάτων και τα αποτελέσματα επεξεργασίας απαγορεύεται για τα παιδιά που δεν έχουν φθάσει σε αυτήν την ηλικία χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων / νόμιμων εκπροσώπων τους. Εάν παρά τις λογικές μας προσπάθειες πρόληψης, η επεξεργασία αυτή εξακολουθεί να συμβαίνει, θα την τελειώσουμε μόλις διαπιστώσουμε ότι οι χρήστες δεν έχουν φθάσει στην ηλικία που αναφέρθηκε παραπάνω.

7. Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Εταιρεία σας ενημερώνει ότι συνεχώς αξιολογεί και ενημερώνει τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται για την ασφαλή και ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων.

8. Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ

Τα προσωπικά δεδομένα παρέχονται για σκοπούς 2.2., 2.3., 2.7., 2.8. είναι συμβατική υποχρέωση και το υποκείμενο των δεδομένων πρέπει να παρέχει προσωπικά δεδομένα προκειμένου να επωφεληθεί από τις ζητούμενες υπηρεσίες, καθώς και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που του απευθύνει.

Εάν το υποκείμενο των δεδομένων δεν παρέχει τα δεδομένα για τον προαναφερθέντα σκοπό, η Εταιρεία δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τις δραστηριότητες για τους προαναφερθέντες σκοπούς.

9. ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ

Στο πλαίσιο της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα:

  • Δικαίωμα πρόσβασης σε επεξεργασμένα προσωπικά δεδομένα: έχετε το δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση ότι τα προσωπικά σας δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία ή όχι και, εάν ναι, να έχετε πρόσβαση στον τύπο των προσωπικών δεδομένων και στις συνθήκες υπό τις οποίες υποβάλλονται σε επεξεργασία, ζητώντας από τον χειριστή δεδομένων
  • Το δικαίωμα να ζητηθεί η διόρθωση ή η διαγραφή των δεδομένων με προσωπικό χαρακτήρα:μπορείτε να ζητήσετε, ζητώντας από τον υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων να διορθώσει ανακριβή προσωπικά δεδομένα, να συμπληρώσει ελλιπή δεδομένα ή να διαγράψει τα προσωπικά σας δεδομένα σε περίπτωση που:
    (i) δεδομένα που δεν απαιτούνται για τον αρχικό σκοπό (και δεν υπάρχει νέος νομικός σκοπός)
    (ii) η νομική βάση της επεξεργασίας είναι η συγκατάθεση του ενδιαφερόμενου προσώπου, ο ενδιαφερόμενος αποσύρει τη συγκατάθεσή του και δεν υπάρχει άλλη νομική βάση
    (iii) το υποκείμενο των δεδομένων ασκεί το δικαίωμα να αντιταχθεί και ο χειριστής δεν έχει νόμιμο λόγο να επικρατήσει προκειμένου να συνεχίσει τη μεταποίηση
    (iv) τα δεδομένα υποβλήθηκαν σε παράνομη επεξεργασία,
    (v)
    η διαγραφή πρέπει να συμμορφώνεται με τη νομοθεσία ή τη νομοθεσία της ΕΕ ή της Ρουμανίας
    (vi) συλλέχθηκαν δεδομένα σχετικά με τις υπηρεσίες της εταιρείας της πληροφορίας που παρέχονται στα παιδιά (κατά περίπτωση) όταν ισχύουν ειδικές απαιτήσεις συγκατάθεσης
  • Το δικαίωμα αίτησης περιορισμού της επεξεργασίας: έχετε το δικαίωμα να επιτύχετε περιορισμό της επεξεργασίας σε περιπτώσεις όπου:
    (i) θεωρήστε ότι τα επεξεργασμένα προσωπικά δεδομένα είναι ανακριβείς για μια χρονική περίοδο επιτρέποντας στον χειριστή να επαληθεύσει την ακρίβεια των δεδομένων του ατόμου
    (ii) η επεξεργασία είναι παράνομη, αλλά εσείς δεν θέλετε να διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, αλλά να περιορίσουμε τη χρήση αυτών των δεδομένων,
    (iii) εάν ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεν χρειάζεται πλέον τα προσωπικά σας δεδομένα για τους προαναφερθέντες σκοπούς, αλλά χρειάζεστε δεδομένα για να διαπιστώσετε, να ασκήσετε ή να υπερασπιστείτε ένα δικαίωμα στο δικαστήριο ή
    (iv) vέχετε αντιταχθεί στην επεξεργασία σας για το χρονικό πλαίσιο για νόμιμους λόγους να ελέγξετε εάν ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων είναι μεγαλύτερο από τα δικαιώματα του υποκειμένου των δεδομένων;
  • Το δικαίωμα να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή σχετικά με την επεξεργασία, όταν η επεξεργασία βασίζεται στη συναίνεση, αλλά χωρίς να θίγεται η νομιμότητα των δραστηριοτήτων επεξεργασίας που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής;
  • Το δικαίωμα να αντιτάσσεται στην επεξεργασία δεδομένων για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάστασή σας, όταν η επεξεργασία βασίζεται σε έννομο συμφέρον και να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε στιγμή η επεξεργασία δεδομένων για σκοπούς άμεσου μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας προφίλ
  • Το δικαίωμα να μην αποτελέσει αντικείμενο απόφασης βασισμένης αποκλειστικά στην αυτοματοποιημένη επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας προφίλ, η οποία παράγει νομικά αποτελέσματα που επηρεάζουν το υποκείμενο των δεδομένων ή τα επηρεάζει ομοίως
  • Το δικαίωμα μεταφοράς δεδομένων, που σημαίνει το δικαίωμα λήψης των προσωπικών δεδομένων που έχετε παράσχει στον φορέα παροχής δεδομένων σας σε δομημένη, ευρέως χρησιμοποιούμενη, αναγνώσιμη μορφή, καθώς και το δικαίωμα μεταφοράς αυτών των δεδομένων σε άλλον φορέα εκμετάλλευσης, όπου η επεξεργασία βασίζεται στη συγκατάθεσή σας ή στην εκτέλεση μιας σύμβασης και γίνεται με αυτόματα μέσα
  • Το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας την Αρχή Προστασίας Δεδομένων (ANSPDCP) και το δικαίωμα προσφυγής στα αρμόδια δικαστήρια.

Τα ανωτέρω δικαιώματα μπορούν να ασκηθούν ανά πάσα στιγμή. Προκειμένου να ασκήσουμε αυτά τα δικαιώματα, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τα διαθέσιμα έντυπα στη ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.blueairweb.com/ro/ro/contact/ στη ηλεκτρονική διεύθυνση www.blueairweb.com ή να υποβάλετε γραπτό, χρονολογημένο και υπογεγραμμένο αίτημα ή σε ηλεκτρονική μορφή στην ακόλουθη διεύθυνση: Sos. Bucuresti-Ploiesti, nr. 42-44, complex Baneasa Business & Technology Park, cladirea A, aripa A1, et 3-4, τομέας 1,Βουκουρέστι, Ρουμανία ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο dpo@blueair.aero.

Επίσης, αν θέλετε να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας για σκοπούς άμεσου μάρκετινγκ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή "Διαγραφή" που περιλαμβάνεται σε κάθε επικοινωνία μάρκετινγκ.

10. ΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτή η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ενδέχεται να υπόκειται σε αλλαγές κάθε φορά και μπορεί να ενημερωθεί από την Εταιρεία όπως είναι απαραίτητο. Η Εταιρεία θα σας ειδοποιήσει για οποιεσδήποτε ουσιαστικές ή ουσιαστικές αλλαγές στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου και θα διασφαλίσει ότι αυτή η ειδοποίηση θα γίνει με τρόπο που να διασφαλίζει ότι θα ενημερωθείτε για αυτό, π.χ. χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας που μας έχετε παράσχει, ή οποιοδήποτε κατάλληλο μέσο για την εξασφάλιση αποτελεσματικής επικοινωνίας.

11. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να απευθύνετε τυχόν ερωτήσεις σχετικά με αυτό το έγγραφο στον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων, ο οποίος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία της σύμβασης: dpo@blueair.aero.