Despre Bacau

Situat in Moldova, Bacau pastreaza, prin numeroasele dovezi arheologice, o istorie extinsa pe parcursul a mii de ani. Primele semne de locuire in acest spatiu dateaza din paleoliticul superior, iar mentionarea orasului intr-un act oficial a avut loc inca din secolul al XIV-lea. 

O colectie deosebita de arheologie si documente istorice poate fi descoperita in cadrul Complexului Muzeal „Iulian Antonescu din Bacau. Daca esti interesat de astronomie, atunci trebuie sa vizitezi Observatorul „Victor Anestin” care ofera si una dintre cele mai moderne expozitii de astronomie din tara.

Orasul poate fi punctul de plecare perfect si pentru explorarea zonelor pitoresti din imprejurimi. Judetul Bacau gazduieste numeroase rezervatii naturale, intre care Rezervatia naturala Bucias, unde vei descoperi Cascada Bucias si Rezervatia naturala Nemira, unde poti merge in drumetii montane. Din Bacau poti ajunge in mai putin de o ora jumatate la Salina Targu Ocna sau in statiunile balneoclimaterice Targu Ocna si Slanic-Moldova.

 

Bilete de avion Bacau

RECOMANDARI

Bine de stiut

Transport public

Daca vrei sa traversezi distante mai mari, exista o retea de transport public eficienta care face legatura intre diferite zone de interes din Bacau. Biletele de autobuz pot fi achizitionate de la orice chiosc RATB, iar pentru a evita o amenda, iti sugeram sa validezi biletul in mijlocul de transport. La chioscurile RATB poti afla mai multe detalii si despre programul de transport.

Electricitate

220V / 50Hz

Priza standard europeana

Συνδέσεις πόλεων

Copenhagen

CPH Δανία

Lamezia Terme

SUF Ιταλία

Αθήνα

ATH Ελλάδα

Άσλο

OSL Νορβηγία

Βρυξέλλες

BRU Βελγίου

Δουβλίνο

DUB Ιρλανδία

Κατάνια

CTA Ιταλία

Λάρνακα

LCA Κύπρου

Λίβερπουλ

LPL Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Β. Ιρλανδίας

Λονδίνο

LTN Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Β. Ιρλανδίας

Μαδρίτη

MAD Ισπανία

Ρώμη

FCO Ιταλία

Στουτγκάρδη

STR Γερμανία

Τορίνο

TRN Ιταλία

Φλωρεντία

FLR Ιταλία
Content provided by Arrival Guide