Politica de confidentialitate

1. CINE SUNTEM

Operatorul de date este Blue Air-Airline Management Solutions, o societate comerciala cu raspundere limitata, cu sediul social in Sos. Bucuresti-Ploiesti, nr. 42-44, complex Baneasa Business & Technology Park, cladirea A, aripa A1, et 3-4, sector 1, Bucuresti, Romania, inregistrata la Registrul Comertului Bucuresti sub nr. RO31525574, cod unic de inregistrare J40/5103/17.04.2013, email dpo@blueair.aero („Blue Air” sau „Societatea”).
Tariful pentru calatoria inscrisa pe Biletul Electronic este sub rezerva modificarii acestuia de catre Blue Air inaintea inceperii calatoriei. Pentru mai multe informatii referitoare la Societate, va rugam sa vizitati www.blueairweb.com.

2. CE TIP DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRAM, IN CE SCOPURI SI IN BAZA CAROR TEMEIURI?

In procesul de administrare a prezentului site web, Societatea va colecta anumite informatii („date cu caracter personal”) in legatura cu persoane fizice identificate sau care pot duce la identificarea unor persoane fizice, care sunt furnizate de utilizatorii prezentului site web direct (de exemplu, nume, prenume, adresa postala, adresa de e-mail, numar de telefon, data nastere, etc.) sau indirect (de exemplu, adresa IP).
Vom prelucra datele cu caracter personal in urmatoarele scopuri, in baza temeiurilor legale indicate pentru fiecare dintre acestea:

2.1. Navigarea pe site-ul web. Utilizarea cookie-urilor

Atunci cand vizitati site-ul nostru web, utilizam cookie-uri pentru a colecta automat informatii cu caracter tehnic care pot identifica utilizatorul, cum ar fi adresa IP, tipul de browser de internet folosit pentru navigarea pe site-ul nostru web, sistemul dumneavoastra de operare, denumirea domeniului sau gazda domeniului prin intermediul caruia utilizatorul navigheaza pe site-ul web.
Principalul scop al utilizarii cookie-urilor este sa va ajute sa aveti parte de o experienta de navigare imbunatatita si, de asemenea, in scopuri de publicitate, pentru a va putea oferi un continut individualizat si adaptat intereselor si preferintelor dumneavoastra.
Drept urmare, in masura in care v-ati exprimat acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor, le vom utiliza pentru a va oferi o experienta personalizata si relevanta de navigare pe site-ul nostru web si pentru a intelege modul in care interactionati cu continutul nostru publicitar.
Pentru mai multe informatii despre utilizarea cookie-urilor pe acest site web si scopurile in care acestea sunt utilizate, precum si cu privire la posibilitatile de a controla si/sau dezactiva cookie-urile, va rugam sa consultati Politica noastra privind cookie-urile, disponibila aici.

2.2. Raspunsul la intrebarile, solicitarile sau reclamatiile dumneavoastra

Vom prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, precum nume, prenume, adresa de e-mail, numarul de telefon si orice alte informatii sau detalii pe care ni le veti putea furniza in cadrul corespondentei, pentru comunicarea cu dvs. privind derularea serviciilor achizitionate (posibile modificari de orar/anulari de zbor, modificari ale altor servicii achizitionate, gestionarea reclamatiilor si procesarea despagubirilor in situatii exceptionale), in functie de canalul de comunicare prin care ne contactati, conform descrierii de mai jos.

ScopTemei legalDurata
Oferirea de raspunsuri la intrebarile, reclamatiile sau solicitarile dumneavoastra prin corespondenta electronica (e-mail) sau telefon Prelucrarea are la baza un interes legitim, permitandu-ne sa oferim raspunsuri la intrebarile, reclamatiile sau solicitarile dumneavoastra Obligatie legala, intemeindu-ne pe legislatia privind protectia consumatorului Obligatie contractuala, in baza contractului de vanzare 7 ani, care includ cea mai indelungata durata de prescriptie din sistemele de drept aplicabile (6 ani), la care adaugam un an sub titlu de termen de tranzitie

2.3. Campanii promotionale

Vom prelucra date cu caracter personal colectate de la dumneavoastra prin completarea formularelor de participare de pe site-ul nostru web sau alte formulare similare pentru a organiza campanii promotionale si/sau concursuri, sau pentru a acorda premii castigatorilor campaniilor promotionale, precum si pentru a analiza eficacitatea campaniilor noastre promotionale.
In cazul in care vom colecta date precum seria si numarul cartii de identitate sau codul numeric personal, acestea vor fi colectate si folosite in scopul de mai sus doar pentru a ne conforma obligatiilor fiscale legate de premiile acordate castigatorilor campaniilor si/sau concursurilor. Participarea dumneavoastra la astfel de campanii promotionale si/sau concursuri este voluntara. Drept urmare, dumneavoastra decideti daca sa ne oferiti datele dumneavoastra cu caracter personal, prin completarea formularelor de participare pe site-ul nostru web sau a altor formulare similare prevazute de regulamentele campaniilor promotionale sau ale concursurilor.

ScopTemei legalDurata
Organizarea campaniilor promotionale si/sau a concursurilor Obligatie contractuala (regulament companie/concurs) 7 ani, care includ cea mai indelungata durata de prescriptie din sistemele de drept aplicabile (6 ani), la care adaugam un an sub titlu de termen de tranzitie
Prelucrarea datelor castigatorilor campaniilor promotionale in scopul acordarii premiului si, de asemenea, in scopul respectarii cerintelor legale fiscale. Obligatie contractuala; Obligatie legala 10 ani, in temeiul prevederilor legii fiscale
Comunicari de marketing cu privire la serviciile/ produsele partenerilor contractuali Nume si prenume, Adresa de e-mail, Numar de telefon 2 ani sau pana la retragerea consimtamantului

Nu vom publica pe site-ul nostru web numele, prenumele, fotografia sau alte date cu caracter personal ale castigatorilor campaniei promotionale si/sau concursului, decat daca persoana vizata ne-a oferit consimtamantul sau in acest sens.

2.4. Comunicari de marketing direct

Putem prelucra datele cu caracter personal pentru a va informa despre produsele si serviciile noastre, oferte promotionale si pentru abonarea la buletinele informative (Newsletter). Ca regula generala, aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate in scopuri de marketing direct doar cu consimtamantul dumneavoastra si prin utilizarea canalelor de comunicare (de ex. e-mail, sms etc.) cu care ati fost de acord atunci cand v-ati exprimat consimtamantul. Cu toate acestea, in masura in care ne-ati comunicat adresa dumneavoastra de e-mail cu ocazia achizitionarii unui produs sau serviciu de la noi, putem folosi adresa de e-mail, in conformitate cu prevederile legale in vigoare care ne permit sa va transmitem comunicari comerciale cu privire la produse sau servicii similare, pe baza interesului nostru legitim in acest sens; in acest caz, la obtinerea adresei de e-mail de la dumneavoastra si ulterior, odata cu fiecare mesaj de marketing pe care vi-l putem trimite, va vom oferi posibilitatea de a va opune acestei utilizari a adresei de e-mail (dezabonare).

ScopCategorii de date prelucrateTemei legalDurata
Comunicari comerciale cu privire la produse sau servicii similare Adresa de e-mail furnizata cu ocazia achizitionarii unui produs sau serviciu de la Societate Interes legitim 2 ani
Alte comunicari de marketing direct Astfel cum acestea au fost furnizate de catre persoana vizata la exprimarea consimtamantului sau, de ex. nume si prenume, adresa de e-mail, numar de telefon. Consimtamant 2 ani sau pana la retragerea consimtamantului
Comunicari de marketing cu privire la serviciile/ produsele partenerilor contractuali Nume si prenume, Adresa de e-mail, Numar de telefon Consimtamant 2 ani sau pana la retragerea consimtamantului

2.5. Sondaje, studii privind satisfactia clientilor si feedback de la clienti

Vom prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal atunci cand decideti sa participati la sondajele sau studiile noastre de piata, la anchetele privind gradul de satisfactie a clientului sau cand ne furnizati feedback cu privire la produsele si serviciile noastre. Astfel de date cu caracter personal vor fi prelucrate in scopul de mai sus doar pe baza consimtamantului dumneavoastra, avand, de asemenea, in vedere si interesul nostru legitim de a ne ajuta sa intelegem nevoile si asteptarile clientilor cu privire la produsele si serviciile noastre.
Participarea dumneavoastra la astfel de sondaje sau studii de piata este voluntara. In consecinta, este alegerea dumneavoastra daca ne furnizati sau nu datele cu caracter personal (precum nume si prenume, informatii privind preferintele si obiceiurile de cumparare sau alte date cu caracter personal), prin completarea formularelor de participare de pe site-ul nostru web sau alte formulare similare furnizate in cadrul respectivelor sondaje sau studii.

ScopTemei legalDurata
Sondaje sau studii de piata, anchete privind gradul de satisfactie a clientului sau cand ne furnizati feedback cu privire la produsele si serviciile noastre Consimtamant Interes legitim, pentru anchetarea gradului de satisfactie si imbunatatirea experientei clientului, pentru imbunatatirea serviciilor si a portofoliului de servicii. 2 ani sau pana la retragerea consimtamantului

2.6. Luarea deciziilor in mod automat si crearea de profiluri in mod automat

Datele cu caracter personal la care se face referire in prezenta sunt supuse unor procese decizionale automatizate, inclusiv crearea de profiluri.
Logica implicata de prelucrare este imbunatatirea experientei de cumparare a serviciilor Societatii si dezvoltarea portofoliului de servicii al Societatii.
Scopul acestui tip de prelucrare este:

ScopTemei legalDurata
Vom retine si evalua informatiile privitoare la cele mai recente vizite de pe site-ul nostru web si cum navigati prin diferite sectiuni ale site-ului nostru in scopuri analitice, pentru a intelege modul in care persoanele utilizeaza site-ul nostru web pentru a-l putea face mai intuitiv Interes legitim 2 ani
Vom mentine o evidenta a articolelor si paginilor de pe site-ul nostru web pe care le-ati accesat si vom utiliza respectiva informatie pentru a va adresa pe acest site publicitate care este relevanta pentru interesele dumneavoastra, pe care le-am identificat in baza articolelor pe care le-ati citit Interes legitim 2 ani

2.7. Vanzarea biletelor de avion si/ sau a serviciilor asociate

Pentru achizitionarea produselor si serviciilor, atat proprii, cat si ale partenerilor nostri contractuali, oferite de noi, va informam ca va prelucram urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, nationalitate, tip pasager (sex, adult/copil), adresa de domiciliu, adresa de e-mail, numar de telefon, adresa IP, numar pasport sau alte numere si detalii ale documentului de identitate recunoscut, tip card, numar card, nume detinator card, numar de securitate al cardului sau alte detalii de plata, conditii medicale (pentru pasagerii care solicita servicii/asistenta speciale de transport), dupa cum urmeaza:

ScopTemei legalDurata
Vanzarea biletelor de avion si/ sau a serviciilor asociate Obligatie contractuala 7 ani, care includ cea mai indelungata durata de prescriptie din sistemele de drept aplicabile (6 ani), la care adaugam un an sub titlu de termen de tranzitie
Inregistrarea solicitarilor de modificare a biletelor de avion si operarea acestora Obligatie contractuala 7 ani, care includ cea mai indelungata durata de prescriptie din sistemele de drept aplicabile (6 ani), la care adaugam un an sub titlu de termen de tranzitie
Achizitia de produse si servicii de la terti, prin intermediul website-ului nostru Obligatie contractuala 3 ani

2.8. Facturarea si gestionarea platilor

In contextul achizitionarii produselor si serviciilor, noi prelucram date cu caracter personal in vederea indeplinirii urmatoarelor scopuri: emitere facturi, efectuarea platilor, inclusiv dar nelimitat la rambursari si despagubiri, precum si gestionarea tranzactiilor in numerar si colectam in acest sens, date cu caracater personal precum: nume, prenume, numar de identificare, serie si numar document de identitate, data emiterii si data expirarii documentului de identitate, data si locul nasterii, adresa, numar de telefon, adresa de e-mail, date bancare, cetatenie, sex.

ScopTemei legalDurata
Emitere facturi, efectuarea platilor, inclusiv dar nelimitat la rambursari si despagubiri, precum si gestionarea tranzactiilor in numerar Obligatie contractuala; Obligatie legala 10 ani

2.9. Prelucrarea datelor reprezentantilor partenerilor contractuali implicati in derularea contractelor cu Societatea si/sau reprezentantilor autoritatilor publice

Daca sunteti persoana de contact a partenerilor, a potentialilor parteneri sau a autoritatilor publice cu care interactioneaza Societatea in derularea contractelor, Societatea prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:

  • Pentru initierea sau desfasurarea relatiei contractuale dintre Societate si parteneri sau potentiali parteneri;
  • Pentru initierea sau desfasurarea relatiilor dintre Societate si reprezentantii autoritatilor publice cu care interactioneaza in derularea activitatii curente.

Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al Societatii de a initia si desfasura relatiile contractuale si/sau cu autoritatile publice in derularea activitatii Societatii in contextul oferirii produselor si serviciilor Societatii. Refuzul furnizarii datelor pentru acest scop poate avea drept consecinte imposibilitatea Societatii de a-si desfasura activitatea.

ScopCategorii de date prelucrateTemei legalDurata
Initierea sau desfasurarea relatiei contractuale dintre Societate si parteneri sau potentiali parteneri Nume, prenume, adresa, adresa de e-mail, numar de telefon, functie, semnatura Interes legitim Pe durata desfasurarii relatiilor contractuale, dar nu mai mult de 4 ani de la incetarea relatiilor contractuale
Initierea sau desfasurarea relatiilor dintre Societate si reprezentantii autoritatilor publice cu care interactioneaza in derularea activitatii curente Nume, prenume, adresa, adresa de e-mail, numar de telefon, functie, semnatura Interes legitim; Obligatie legala Pe durata prevazuta de dispozitiile legii arhivelor

2.10. Responsabilitate sociala

Pentru desfasurarea programelor de responsabilitate sociala prelucram date cu caracter personal in scopul acordarii biletelor de avion pentru cazuri speciale precum situatii medicale, repatrierea persoanelor decedate.

Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop se intemeiaza pe obligatia contractuala in baza contractelor incheiate de catre Societate cu persoanele care solicita sprijinul Societatii in astfel de situatii. Refuzul furnizarii datelor pentru acest scop poate avea drept consecinte imposibilitatea Societatii de a-si desfasura activitatea.

Datele dumneavoastra sunt pastrate pentru indeplinirea acestui scop pentru o perioada de 4 ani, dupa expirarea careia aceste date vor fi sterse.

3. CUI DIVULGAM DATELE DUMNEAVOASTRA CU CARCATER PERSONAL?

Pentru a atinge scopurile descrise mai sus, Societatea utilizeaza serviciile mai multor parteneri contractuali. Unii dintre ei au calitatea de persoane imputernicite, cum ar fi agentii de turism si societati revanzatoare, furnizori de servicii de la care ati achizitionat prin intermediul nostru (e.g. servicii de transfer rutier, servicii rent-a-car), companii de operare la sol si autoritati aeroportuare, institutii bancare si procesatori de plati, sisteme globale de distributie, furnizori de servicii IT, software si mentenenta, ce isi desfasoara activitatea comerciala in Uniunea Europeana, cat si in afara Uniunii Europene, iar acestora le pot fi furnizate datele dumneavoastra cu caracter personal pentru a fi utilizate in limitele obligatiilor pe care si le-au asumat fata de Societate. Datele cu caracter personal pe care le divulgam catre persoanele imputernicite de noi, sunt limitate la informatiile cu caracter personal minime care sunt necesare pentru prestarea respectivelor servicii si le solicitam acestora sa nu utilizeze datele cu caracter personal in niciun alt scop. Depunem toate eforturile pentru a ne asigura ca toate entitatile cu care lucram stocheaza datele dumneavoastra cu caracter personal in conditii de siguranta si securitate.

Unii dintre acestia sunt, la randul lor, operatori de date, cum ar fi alte companii aeriene, furnizorii de servicii conexe (asigurari, transfer, rent-a-car, institutii hoteliere), agentii de turism si isi desfasoara activitatea comerciala atat in Uniunea Europeana, cat si in afara Uniunii Europene.
Unii dintre acestia sunt terte parti care nu intentioneaza sa prelucreze datele, insa pot avea acces la acestea in indeplinirea sarcinilor sau in interactiunile lor cu Societatea, cum ar fi societati care asigura intretinere tehnica, auditori financiari sau juridici.

Datele cu caracter personal indicate mai sus pot fi puse la dispozitie sau transmite catre terti si in urmatoarele situatii:

(i) autoritati publice, auditori sau institutii cu competente in realizarea de inspectii si controale asupra activitatii si activelor Societatii, care solicita Societatii sa furnizeze informatii, in virtutea obligatiilor legale ale acesteia din urma. Aceste autoritati publice sau institutii pot fi politia si autoritatile de reglementare, politia de frontiera, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, Autoritatea Nationala privind Securitatea Prelucrarilor Datelor cu Caracter Personal, Agentia Nationala pentru Admintrarea Fiscala, Inspectoratul General pentru Imigrari;

(ii) pentru respectarea unei cerinte legale sau pentru protejarea drepturilor si activelor Societatii noastre sau alte entitati sau persoane, precum instante de judecata;

(iii) terti achizitori, in masura in care activitatea Societatii ar fi transferata (in totalitate sau partial), iar datele persoanelor vizate ar fi parte din activele care fac obiectul unei astfel de tranzactii.

De asemenea, in scopurile prelucrarii de mai sus, putem distribui datele dumneavoastra cu caracter personal catre sucursalele si bazele de operare Blue Air, care isi desfasoara activitatea in Italia, Regatul Unit, Cipru, societati care vor respecta instructiunile Societatii in ceea ce priveste prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal. Pentru mai multe informatii referitoare la acestea, va rugam sa vizitati www.blueairweb.com.

Persoanele si entitatile carora le putem distribui date cu caracter personal sunt urmatoarele:
a) In scopul navigarii pe site-ul web si in scopuri referitoare la utilizarea cookie-urilor, putem transmite datele cu caracter personal catre furnizori de servicii de analiza si de motoare de cautare pentru ca acestia sa furnizeze servicii de intretinere a site-ului nostru web;
b) Pentru a raspunde intrebarilor, solicitarilor sau reclamatiilor dumneavoastra, putem distribui datele dumneavoastra cu caracter personal catre furnizorii nostri de servicii de centru de apel;
c) Pentru organizarea si gestionarea campaniilor promotionale, precum si pentru analizarea eficacitatii acestora, putem distribui datele dumneavoastra cu caracter personal catre agentii de publicitate si marketing sau agentii de media digitala sau agentii de retele de socializare;
d) Pentru comunicarile de marketing direct, putem transmite datele cu caracter personal catre agentiile de publicitate si marketing care realizeaza comunicarea in numele nostru;
e) Pentru realizarea de sondaje sau studii de piata, anchete privind gradul de satisfactie a clientului sau pentru a obtine feedback de la clientii nostri cu privire la produsele si serviciile noastre, putem distribui datele cu caracter personal catre furnizori de servicii de sondaje sau studii de piata/anchete privind clientii.

4. TRANSFERUL DATELOR CU CARACTER PERSONAL IN STRAINATATE

In contextul operatiunilor descrise mai sus, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transferate in strainatate catre state din Uniunea Europeana („UE”) sau Spatiul Economic European („SEE”).
Va informam prin prezenta ca orice transfer realizat de Societate intr-un stat membru UE sau SEE va respecta cerintele legale prevazute in GDPR. Unele dintre datele cu caracter personal enumerate in aceasta politica de confidentialitate sunt transferate catre state care nu asigura o protectie adecvata prelucrarii datelor cu caracter personal, dar doar in tari/ state in care dumneavoastra alegeti sa calatoriti cu noi.
In ceea ce priveste transferul catre state care nu asigura un nivel adecvat de protectie a prelucrarii datelor cu caracter personal, Societatea va utiliza urmatoarele mecanisme pentru a asigura garantiile solicitate prin GDPR: clauzele standard care pot fi obtinute de la Societate sau consultate la adresa dpo@blueair.aero.

5. CAT TIMP STOCAM DATELE DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL

Vom stoca datele dumneavoastra cu caracter personal doar pe perioada de timp necesara pentru atingerea scopurilor de prelucrare expuse mai sus, cu respectarea in acelasi timp a cerintelor legale in vigoare. In cazul in care Societatea va stabili ca are un interes legitim sau o obligatie legala de a prelucra in continuare datele dumneavoastra cu caracter personal in alte scopuri, veti fi informati in mod corespunzator in acest sens.

Odata ce perioada de prelucrare indicata mai sus expira, iar Societatea nu mai are motive legale sau legitime de a prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, datele vor fi sterse in conformitate cu procedurile acesteia, care pot implica arhivarea, anonimizarea sau distrugerea acestora.

6. PRELUCRAREA DATELOR COPIILOR CU VARSTA DE SUB 16 ANI

Toate activitatile de prelucrare a datelor cu caracter personal prezentate in aceasta Politica se refera exclusiv la persoane care au cel putin 16 ani. Utilizarea sistemelor, precum si a rezultatelor prelucrarii este interzisa cu privire la copiii care nu au implinit aceasta varsta fara consimtamantul parintilor/reprezentantilor legali ai acestora. In cazul in care, in ciuda eforturilor noastre rezonabile de prevenire, o astfel de prelucrare are totusi loc, o vom inceta odata ce observam faptul ca utilizatorii nu au implinit varsta mentionata mai sus.

7. SECURITATEA PRELUCRARII DATELOR

Societatea va informeaza prin prezenta ca evalueaza si actualizeaza constant masurile de securitate implementate pentru a asigura o prelucrare a datelor cu caracter personal in conditii de siguranta si securitate.

8. REFUZUL PRELUCRARII SI CONSECINTELE ACESTUIA

Datele cu caracter personal prevazute la scopurile 2.2., 2.3., 2.7., 2.8. reprezinta o obligatie contractuala, iar persoana vizata trebuie sa furnizeze datele cu caracter personal pentru a beneficia de serviciile solicitate, precum si pentru a solutiona cerintele adresate de catre aceasta.
In cazul in care persoana vizata nu furnizeaza datele pentru scopul mai sus mentionat, Societatea se va afla in imposibilitate de a desfasura activitatile aferente scopurilor mentionate anterior.

9. DREPTURILE PERSOANELOR VIZATE

In contextul prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal, aveti urmatoarele drepturi:

  • Dreptul de acces la datele cu caracter personal prelucrate: aveti dreptul de a obtine confirmarea faptului ca datele dumneavoastra cu caracter personal sunt sau nu prelucrate si, in caz afirmativ, de a avea acces la tipul de date cu caracter personal si conditiile in care sunt prelucrate, prin adresarea unei cereri in acest sens catre operatorul de date;
  • Dreptul de a solicita rectificarea sau stergerea datelor cu caracter personal: aveti posibilitatea de a solicita, prin adresarea unei cereri in acest sens catre operatorul de date, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte, completarea datelor incomplete sau stergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal in cazul in cazul in care:
    (i) datele nu mai sus necesare in scopul initial (si nu exista un nou scop legal)
    (ii) temeiul juridic al prelucrarii este consimtamantul persoanei vizate, persoana vizata isi retrage consimtamantul si nu exista alt temei legal
    (iii) persoana vizata isi exercita dreptul de a se opune, iar operatorul nu are motive legitime care sa prevaleze pentru a continua prelucrarea
    (iv) datele au fost prelucrate ilegal,
    (v)
    stergerea este necesara pentru conformarea cu legislatia UE sau legislatia romana sau
    (vi)
    datele au fost colectate in legatura cu servicii ale societatii informationale oferite copiilor (daca este cazul), cand se aplica cerinte specifice cu privire la consimtamant
  • Dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii: aveti dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii in cazurile in care:
    (i) considerati ca datele cu caracter personal prelucrate sunt inexacte, pentru o perioada care sa permita operatorului sa verifice exactitatea datelor cu caracter personal;
    (ii) prelucrarea este ilegala, insa dumneavoastra nu doriti ca sa va stergem datele cu caracter personal, ci sa restrangem utilizarea acestor date;
    (iii) in cazul in care operatorul de date nu mai are nevoie de datele dumneavoastra cu caracter personal in scopurile mentionate mai sus, insa dumneavoastra aveti nevoie de date pentru a constata, exercita sau apara un drept in instanta sau
    (iv) v-ati opus prelucrarii, pentru intervalul de timp in care sa verificam daca temeiurile legitime ale operatorului de date prevaleaza asupra drepturilor persoanei vizate;
  • Dreptul de a va retrage consimtamantul cu privire la prelucrare, atunci cand prelucrarea are la baza consimtamantul, fara insa a afecta legalitatea activitatilor de prelucrare realizate pana in momentul respectiv;
  • Dreptul de a va opune cu privire la prelucrarea datelor din motive legate de situatia particulara in care va aflati, atunci cand prelucrarea se intemeiaza pe interes legitim, precum si de a va opune, in orice moment, prelucrarii datelor in scopuri de marketing direct, inclusiv crearea de profiluri;
  • Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automatizata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza pe aceasta in mod similar;
  • Dreptul la portabilitatea datelor, insemnand dreptul de a va primi datele cu caracter personal pe care le-ati furnizat operatorului de date intr-o forma structurata, utilizata in mod curent si care poate fi citita automat, precum si dreptul de a transfera respectivele date catre un alt operator, in cazul in care prelucrarea are la baza consimtamantul dumneavoastra sau executarea unui contract si se realizeaza prin mijloace automate;
  • Dreptul de a depune o plangere la Autoritatea de Protectie a Datelor (ANSPDCP) si dreptul de a va adresa instantelor de judecata competente.

Drepturile de mai sus pot fi exercitate in orice moment. Pentru exercitarea acestor drepturi, va incurajam sa utilizati formularele disponibile la https://www.blueairweb.com/ro/ro/contact/ pe www.blueairweb.com sau sa adresati o solicitare in scris, datata si semnata sau in format electronic la urmatoarea adresa: Sos. Bucuresti-Ploiesti, nr. 42-44, complex Baneasa Business & Technology Park, cladirea A, aripa A1, et 3-4, sector 1, Bucuresti, Romania sau prin e-mail la dpo@blueair.aero.
De asemenea, in cazul in care doriti sa va retrageti consimtamantul acordat cu privire la scopurile de marketing direct, aveti posibilitatea de a utiliza optiunea „dezabonare” care este inclusa in fiecare comunicare de marketing.

10. MODIFICARI LA ACEASTA POLITICA

Aceasta Politica de Confidentialitate poate suferi din cand in cand modificari si poate fi actualizata de catre Societate, dupa cum va fi necesar. Societatea va va notifica cu privire la orice modificari materiale sau substantiale ale acestei Politici de Confidentialitate si se va asigura ca respectiva notificare este efectuata intr-o maniera care asigura luarea acestora la cunostinta de catre dumneavoastra, spre exemplu prin utilizarea adresei de e-mail pe care ne-ati furnizat-o, sau orice mijloace adecvate care sa asigure o comunicare efectiva.

11. CONTACT

Puteti adresa orice intrebare in legatura cu prezentul document catre Responsabilul cu Protectia Datelor, care poate fi contactat folosind urmatoarele detalii de contract: dpo@blueair.aero.